Redovisningsbyrå Borås – de 10 bästa 2023

De som väljer att starta ett företag är drivna individer som har ett intresse för att kunna styra över sina egna arbetsområden och arbetstider. Att ha ett eget företag är ingenting som vem som helst klarar av. Dels behöver man ha en bra affärsidé, och dels behöver man också vara strukturerad och ha ett sinne för affärer. Att vara näringsidkare är därför något som både är utmanande och väldigt spännande. Tack och lov finns det saker man kan göra som företagare för att underlätta vissa bitar som inte nödvändigtvis måste göras av en själv. Att anlita en redovisningskonsult i Borås är en sådan sak.

FÅ 3 ERBJUDANDEN
Om vår bedömning

Aspia

Google Icon

Inga recensioner

Aspia är inte bara en redovisningsbyrå, utan en affärspartner som vill ge rätt förutsättningar till företag så de kan må bra. Byrån kan hantera allt från löpande bokföring till löneadministration och erbjuder även rådgivning inom frågor som rör HR.

 • Grundades 2017
 • 1254 anställda
 • Lilla Brogatan 6, 503 30 Borås
/5
/5
/5

Toarpskonsult

Google Icon

Inga recensioner

Toarpskonsult tar hand om bokföring i mindre och medelstora företag, och anlitas även av trossamfund. Byrån kan verka som företagets kompletta ekonomiavdelning, eller också ta hand om utvalda delar av redovisningen.

 • Grundades 2009
 • 4 anställda
 • Norrby Långgata 18, 504 35 Borås
/5
/5
/5

Lots Ekonomi Ab

Google Icon

Inga recensioner

Lots Ekonomi AB har flera tjänster inom revision, redovisning och ekonomisk rådgivning och tar emot kunder i alla branscher. De erbjuder också administrativa tjänster till fastighetsbolag och bostadsrättsföreningar.

 • Grundades 1960
 • 69 anställda
 • Sandgärdsgatan 16, 503 34 Borås
/5
/5
/5

K Wengbrand Redovisnings AB

Google Icon

Inga recensioner

Av goda relationer kommer goda resultat. Därför satsar K Wengbrand Redovisning AB efter personliga och långsiktiga kundrelationer. Löner, bokföring, skatt och juridik är några av de områden byrån är experter på.

 • Grundades 1989
 • 13 anställda
 • Katrinedalsgatan 13A, 504 51 Borås
/5
/5
/5

BDO Borås

Google Icon

Inga recensioner

Att skapa förutsättningar för ett långsiktigt och hållbart företagande är det BDO Borås vill göra möjligt med sitt tjänsteutbud. Byrån kan anlitas för revision, för skatte- samt affärsrådgivning och redovisningstjänster.

 • Grundades 2013
 • Katrinedalsgatan 7C, 504 51 Borås
/5
/5
/5

K-J Kjöllerströms Revisionsbyrå AB

Google Icon

Inga recensioner

K-J Kjöllerströms Revisionsbyrå AB har sitt huvudfokus på mindre och medelstora företag. Byrån är medlem i FAR och har ett stort utbud av tjänster inom redovisning, skatt, juridik, revision och IT.

 • Grundades 1991
 • 2 anställda
 • Åsboholmsgatan 21, 504 51 Borås
/5
/5
/5

Revisionsgruppen i Borås AB

Google Icon

Inga recensioner

Företag som vill få en hög servicenivå kommer trivas bra hos Revisionsgruppen i Borås AB. Redovisningsbyrån kan ta hand om allt som rör ekonomi och är även behjälpliga vid bolagsbildning och när företaget behöver rådgivning.

 • Grundades 1991
 • 12 anställda
 • Nils Jakobsonsgatan 5D, 503 37 Borås
/5
/5
/5

KP Revision AB

Google Icon

Inga recensioner

KP Revision AB är medlem i FAR och kan både anlitas för redovisning och för revision. Att erbjuda en ekonomisk rådgivning som specifikt utgår från företagets förutsättningar och ställning är en självklarhet för redovisningskonsulterna.

 • Grundades 2001
 • 8 anställda
 • Katrinedalsgatan 3, 504 51 Borås
/5
/5
/5

SEPO AB

Google Icon

Inga recensioner

Småföretag kan skapa större lönsamhet genom att anlita SEPO AB. Byrån har tjänster inom personalfrågor, redovisning, bokslut, löner och ekonomisk rådgivning som alla kommer göra företagslivet mer effektivt.

 • Grundades 2013
 • 9 anställda
 • Albanoliden 5, 506 30 Borås
/5
/5
/5
bilde

Näringslivet i Borås

I Borås finns en företagarförening som heter Borås Näringsliv. Föreningen har till syfte att verka för att göra staden så attraktiv som möjligt för företagare. Alla som har ett företag i Borås kan ansluta sig till föreningen och därmed vara med och bidra till att utveckla näringslivet i en positiv riktning. Föreningen är tillsammans med Borås stad delägare i Borås TME AB som är ett bolag som arbetar för att utveckla möten, turism och event. Bland medlemmarna finns både större och mindre företag och man samarbetar dessutom med utbildningsinstanser och Högskolan i Borås.

Hitta rätt redovisningskonsult i Borås

På den här sidan har du kunnat läsa presentationer av några av alla redovisningskonsulter som finns i Borås. Som du märker finns det ett stort utbud av byråer och kandidater. En del av bolagen är större med många anställda på olika orter i Sverige, medan andra verkar lokalt och är mindre företag eller enskilda firmor. Det gemensamma för alla de bolag vi har presenterat här ovanför är att en företagare kan få hjälp med redovisning via de tjänster som erbjuds.

På vår sida kan du fylla i ett formulär som vi skickar vidare till de företag du ser ovanför.  Du kommer efter det att få ta emot priserbjudanden och mer information om de tjänster bolagen erbjuder och hur de eventuellt kan underlätta för ditt eget företag. Vi debiterar ingenting av dig som vill använda tjänsten för att få offerter. Om du skickar in en förfrågan via oss är det inte heller så att du förbinder dig till att anlita någon av de redovisningskonsulter i Borås som hör av sig till dig. 

När du ska välja den redovisningskonsult som är bäst lämpad för företaget kan du fundera på följande saker:

 1. Auktoriserad eller inte auktoriserad redovisningskonsult?
  En redovisningskonsult kan vara auktoriserad och icke-auktoriserad. En person som är auktoriserad är antagen av Srf eller FAR. Personer som är auktoriserade av någon av de två organisationerna har både utbildning och praktisk erfarenhet. Någon som inte är auktoriserad kan visserligen ha samma kunskaper som en auktoriserad redovisningskonsult, men auktorisationen är en trygghet och kvalitetsstämpel.
 2. Uppdragets art och omfattning
  Fundera över vad redovisningskonsulten ska göra. Vill du anlita någon för allt som rör redovisning eller endast ha hjälp med att upprätta bokslut, göra budgetuppföljningar eller löpande redovisning?
 3. Redovisningskonsult på distans eller lokalt?
  Tack vare att mycket av redovisningen numera sköts via internet är det möjligt att anlita en redovisningskonsult som inte fysiskt finns på samma ort. Det kan göra det enklare att hitta en redovisningskonsult med specialistkompetenser som du önskar dra nytta av. Att välja en lokal redovisningskonsult ger i sin tur fördelen att det finns en direkt närhet och en kunskap om Borås som stad och näringslivets olika utmaningar.